U bevindt zich op de pagina:

product
  • 100% natuurlijk
  • 30 dagen kuur
  • Snel in huis
  • Veilig betalen
  • Hoge stapelkorting
  • Voor 16:00 besteld is morgen in huis
  • Goedkoper en veiliger dan cosmetische producten
bestel

Een goede huidverzorging

Iedere vrouw wil natuurlijk een mooie gezonde huid. Toch ontkomen we er niet aan dat de huid veroudert. Er ontstaan rimpeltjes, pigment- of ouderdomsvlekken. SkinWhitening kan je helpen je huid gezond en egaal te houden. Maar voor een optimale huidverzorging geven we je nog wat extra tips.

Hoe houd je je huid gezond?
Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Maar voor een mooie huid is het niet alleen belangrijk deze gezond te houden. Alles in je lichaam staat met elkaar in verbinding. Een goede verzorging van je gehele lichaam zal dus bijdragen aan een mooiere huid. Een aantal dingen zijn daarbij belangrijk:

Voeding voor een mooie huid
De voedingsstoffen die je eet zijn voor een groot deel bepalend voor de gezondheid van je huid. Eet verse gezonde producten zoals groente en fruit. Deze bevatten veel vitamines en antioxidanten. Vooral producten met vitamine C dragen bij aan een gezonde huid. Vitamine C zorgt voor een optimale productie van collageen in je lichaam waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd worden.

Gezonde producten voor je huid zijn bijvoorbeeld: amandelen, avocado’s, olijven, vette vis, garnalen, zonnebloempitten, pinda’s, spinazie, snijbieten, asperges, knolraap, rode bieten, broccoli, boerenkool, wortels, prei, kiwi, bonen veenbessen, bramen, en groene thee.

Pas op met te veel suiker. Suiker verhoogt je bloedsuikerspiegel. Hierdoor gaat je lichaam meer insuline aanmaken en ontstaat er een ontstekingsreactie. Bij het opruimen hiervan ontstaan puistjes. Ook worden enzymen aangemaakt die de productie van collageen en elastin verminderen. Je krijgt sneller rimpels.

Om uitdroging van de huid tegen te gaan is het drinken van voldoende water ook zeer belangrijk. Drink 1,5 tot 2 liter per dag. Eet niet te veel zout. Te veel zout droogt je huid uit en heeft daarnaast impact op je immuunsysteem waardoor er sneller puistjes ontstaan.

Bescherming tegen zonlicht
De zon zorgt er voor dat je lichaam vitamine D aanmaakt. Aan de andere kant kan te veel blootstelling aan de zon je huid beschadigen. Bescherm je huid goed zodat je niet verbrand. Gebruik een goede zonnebrandcrème, beschermende kleding, een pet of hoed en ga niet te lang in de zon zitten.
De UV-straling in zonlicht verhoogt ook de aanmaak van pigment in de huid. Sommige mensen vinden dit juist een voordeel maar niet iedereen is daar blij mee. De aanmaak van pigment kan namelijk plaatselijk plaatsvinden waardoor donkere vlekken ontstaan. Lees meer over de invloed van UV-straling op je huid.

Zorg voor een goede bloedcirculatie
Een goede nachtrust, af en toe een stoombad en voldoende bewegen verhoogt de bloedcirculatie in je huid. Beschermde antioxidanten uit je voeding worden hierdoor gemakkelijker naar de huid gebracht en zorgen voor een gezonde uitstraling. Krachttraining is daarbij een goede manier om je cholesterol gezond te houden. Een te hoog cholesterol zorgt voor een verminderde bloeddoorstroming.

Verzorgingsproducten voor de huid
Goede verzorgingsproducten hydrateren je huid en houden deze soepel. Breng ’s morgens een goede dagcrème aan. Reinig je huid ’s avonds voor het slapen gaan goed door deze schoon te maken met een tonic. Naast make-up verwijder je ook viezigheid die uit de lucht op je huid terecht gekomen is. Door je huid goed te reinigen herstelt deze beter. Gebruik ook af en toe een masker om je huid extra te voeden.

bestel

Wat is pigment en hoe ontstaat het?
De invloed van UV op de huid
Hoe ontstaat huidveroudering?
Een goede verzorging van de huid
Het ontstaan en behandelen van littekens
Het ontstaan en behandelen van acne
Risico's en gevaren van huidbleken