U bevindt zich op de pagina:

product
 • 100% natuurlijk
 • 30 dagen kuur
 • Snel in huis
 • Veilig betalen
 • Hoge stapelkorting
 • Voor 16:00 besteld is morgen in huis
 • Goedkoper en veiliger dan cosmetische producten
bestel

Hoe ontstaat huidveroudering?

Naarmate we ouder worden verandert onze huid. De huid is opgebouwd uit verschillende lagen. Iedere laag heeft zijn eigen functie. Tijdens het verouderen van de huid neemt de werking hiervan af.

De opperhuid (epdermis) is de buitenste laag van de huid. Deze bestaat voor een groot deel uit hoorncellen die voortdurend worden vernieuwd. Ze worden in het onderste gedeelte van de opperhuid aangemaakt en schuiven steeds verder op naar de oppervlakte. Eenmaal boven aangekomen gaan ze dood en vormen ze een beschermlaag tegen ziekteverwekkers, UV-straling en uitdroging. De opperhuid vernieuwt zich iedere maand zodat deze niet steeds dikker wordt en beschadigingen verdwijnen.

De lederhuid (dermis) bevindt zich onder de opperhuid. Deze bestaat uit een stevige laag bindweefsel. Hierin bevinden zich lymfevaten die afvalstoffen afvoeren, zenuwen voor gevoel en pijngeleiding en bloedvaten die een grote rol spelen bij de temperatuurregeling van het lichaam. Ook bevinden zich in deze huidlaag witte bloedcellen die virussen en bacteriën onschadelijk maken. De lederhuid bepaalt de elasticiteit van de huid. Wanneer de huid veroudert of beschadigt neemt de elasticiteit af. Doordat deze huidlaag zichzelf niet vernieuwt zal bij een beschadiging een litteken achter blijven.

Het onderhuids bindweefsel is de onderste laag van de huid. Deze vormt de scheiding tussen de huid en spieren en pezen in het lichaam. Deze laag bestaat vooral uit vet voor de isolatie van het lichaam, bindweefselschotten en bloedvaten. De dikte van het onderhuids bindweefsel verschilt per plaats. Op de scheenbenen is deze veel dunner dan rond de billen en buik.

Natuurlijke huidveroudering
Al vanaf ons 30ste levensjaar treedt huidveroudering op. Natuurlijke huidveroudering ontstaat doordat de celdeling in de opperhuid langzamer wordt naarmate we ouder worden. De huid doet er twee keer zo lang over om een cel aan het huidoppervlak te vervangen. De opperhuid wordt steeds dunner. De lederhuid verandert door een vermindering van het aantal bloedvaten, bindweefsel (collageen) en elastinevezels in de huid. De huid wordt slapper, kwetsbaarder en droger.
Door veranderingen in de hormoonhuishouding zoals in de overgang kan de huid extra snel veranderen. De productie van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen en progesteron neemt sterk af. Hierdoor worden er minder collageen, elastine, talg en andere bouwstoffen aangemaakt. De huid wordt slapper en droger en er ontstaan eerder rimpels.

Versnelde huidveroudering
Door, roken, ongezond eten, te weinig vocht en overmatige blootstelling aan zonlicht wordt de huid sneller oud. Elastinevezels en het bindweefsel in de huid worden aangetast. De huid wordt slapper en er ontstaan sneller rimpels. Ook verstoort zonlicht de aanmaak van pigment in de huidcellen. Hierdoor kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Tips om huidveroudering tegen te gaan

 • Bescherm je goed tegen UV-straling.
 • Stop met roken. Roken maakt de huid sneller slap.
 • Eet gezond, voldoende groente en voedsel met antioxidanten.
 • Drink voldoende water om het vochtbalans in de huid op peil te houden.
 • Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten.
bestel

Wat is pigment en hoe ontstaat het?
De invloed van UV op de huid
Hoe ontstaat huidveroudering?
Een goede verzorging van de huid
Het ontstaan en behandelen van littekens
Het ontstaan en behandelen van acne
Risico's en gevaren van huidbleken